Jak zacházet s bioodpadem na MU

Abychom neplýtvali vaším časem, shrnuli jsme vše k univerzitnímu třídění odpadů.

Prevence je základ

Odpovědné chování již při nákupu potravin (jejich množství) a snaha o jejich následné využití v co největší možné míře (ideálně bezezbytku) je nejlepší cestou k předcházení vzniku organického odpadu a plýtvání jídlem. 

Uvedené informace platí dle aktuálních smluvních podmínek v areálech MU, můžou se lišit s obecnou praxí vně univerzity a v čase dle platné legislativy a dalších okolností.

Do nádob označených hnědými samolepkami:

Patří

  • Kuchyňské zbytky rostlinného původu (včetně tepelně upravených), potraviny rostlinného původu, slupky, odřezky ovoce a zeleniny, jádřince, pokojové rostliny, hlína z květináčů, kávová sedlina

Nepatří

  • Živočišné a mléčné zbytky (maso, kosti, kůže, sýry, jogurty, mléko), kuchyňský olej a tuk, veškeré obaly, noviny, pleny, kapesníky, cigarety, exkrementy

Děkujeme, že pomáháte na cestě k oběhovému hospodářství MU!

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info