Jak zacházet s bioodpadem na MU
Abychom neplýtvali vaším časem, shrnuli jsme vše k univerzitnímu třídění odpadů.
Prevence je základ
Odpovědné chování již při nákupu potravin (jejich množství) a snaha o jejich následné využití v co největší možné míře (ideálně bezezbytku) je nejlepší cestou k předcházení vzniku organického odpadu a plýtvání jídlem.
Uvedené informace platí dle aktuálních smluvních podmínek v areálech MU, můžou se lišit s obecnou praxí vně univerzity a v čase dle platné legislativy a dalších okolností.
Do nádob označených hnědými samolepkami:
Patří
-
Kuchyňské zbytky rostlinného původu (včetně tepelně upravených), potraviny rostlinného původu, slupky, odřezky ovoce a zeleniny, jádřince, pokojové rostliny, hlína z květináčů, kávová sedlina
Nepatří
- Živočišné a mléčné zbytky (maso, kosti, kůže, sýry, jogurty, mléko), kuchyňský olej a tuk, veškeré obaly, noviny, pleny, kapesníky, cigarety, exkrementy
Děkujeme, že pomáháte na cestě k oběhovému hospodářství MU!